Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jagodowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 750 gram
mleko 2 szklanki
cukier 5 łyżek
mąka ziemniaczana 1 łyżka
śmietana 5 łyżek
cynamon 1 szczypta
Goździki całe Prymat 1 szczypta
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jagodowa

Wykonanie:
Jagody opłukać, wrzucić na syrop sporządzony z 1 szklanki wody i cukru, rozgotować i przetrzeć dodać przyprawy do smaku, podprawić zawiesiną z mleka i śmietany, mąki ziemniaczanej i zagotować. Podawać z grzankami lub makaronem. Można sporządzić zupę z własnej konfitury ze słoika, z dodatkiem np.: białej śmietany.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 24.05.2014 16:33
Smak dzieciństwa. Babcia podawała z łazankami, pycha.
Zdzisław 24.05.2014 16:23
takie lubie w upały
Marta1986 24.05.2014 14:30
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak