Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z kakao

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3,5 szklanka
cukier 0,75 szklanka
mleko 0,5 szklanka
margaryna 250 gram
masło 100 gram
jajko 6
kakao 2 lyzki
proszek do pieczenia łyżka 1 łyżka
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z kakao

Make wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło i margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po 1 jajku, ucierać. Dodawać po łyżce maki i mleka. 1/3 ciasta połączyć z kakao. Blachę z kominkiem natłuścić i wysypać bułką tarta. Wyłożyć białe ciasto, na nie ciemne. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok.60 min. w temp. 175 stopni. Ostudzona babka polać polewa i dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 25.08.2011 21:27
porcja magnezu
Marzena40 10.04.2011 17:47
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak