Babka z kakao

Babka z kakao

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3,5 szklanka
  • cukier

    0,75 szklanka
  • mleko

    0,5 szklanka
  • margaryna

    250 gram
  • masło

    100 gram
  • jajka

    6
  • kakao

    2 lyzki
  • proszek do pieczenia łyżka

    1 łyżka
  • polewa czekoladowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Make wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło i margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po 1 jajku, ucierać. Dodawać po łyżce maki i mleka. 1/3 ciasta połączyć z kakao. Blachę z kominkiem natłuścić i wysypać bułką tarta. Wyłożyć białe ciasto, na nie ciemne. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok.60 min. w temp. 175 stopni. Ostudzona babka polać polewa i dowolnie udekorować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marcia71

25.08.2011 21:27
porcja magnezu

Marzena40

10.04.2011 17:47
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat