Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZYNECZKA DOMOWA

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marynata
woda 2 l
czosnek 6 ząbków
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 6 ziaren
szynka wieprzowa bez kości 1,5 kg
OBŁOŻENIE MIĘSA
sól i pieprz po 1/2 łyżeczki
przyprawa uniwersalna Kucharek 1/2 łyżeczki
Kosteczka granulowanego czosnku
majeranek 2 łyżki
Przyprawa do mięs Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: SZYNECZKA DOMOWA

Wlewamy wodę do garnka, dodajemy składniki marynaty, mieszamy, wkładamy szynkę, i odstawiamy na 24 godz.

Wszystkie przyprawy mieszamy.

Wyjmujemy szynke z marynaty, osuszamy, obtaczamy mięso w przyprawach i wkładamy szynkę do rękawa do pieczenia.

Piekarnik nagrzewamy do 190 stop.wkładamy szynkę i pieczemy przez godz.

Po godz.pieczenia, wyłączamy piekarnik, rozcinamy rękaw, by szynka się zrumieniła i zostawiamy ją na 20 minut w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andzia123 27.05.2012 07:30
wygląda rewelacyjnie
SyMiki 19.08.2011 20:16
super
gusia1000 30.03.2011 15:14
Piękny wygląd i na pewno cudowny smak.
Sarenka 02.10.2010 08:55
Wspaniala szyneczka na kanapki, cenie takie swojskie mieska.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak