Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone polędwiczki

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 kg
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
ketchup pikantny 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone polędwiczki

Polędwiczki pociąć na kawałki, osolić, posypać pieprzem. Musztardę zmieszać z ketchupem i powstałą marynatą wysmarować polędwiczki. Odstawić na ok godzinę. Kawałki mięsa obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Podlać wodą ok 3/4 szklani i wstawić do piekarnika nagrzanego do ok 160 stopni. Piec ok 1h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 30.05.2014 09:42
bardzo smaczne
Beata23 25.05.2014 11:04
pyszne mięsko
Niki22 24.05.2014 23:56
moje smaki
Pani Domu 23.05.2014 10:43
pyszne mięsko
Lidzia 23.05.2014 06:46
Smacznie wyglądają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak