Chłodnik z botwinki i buraczków czerwonych

Chłodnik z botwinki i buraczków czerwonych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • botwina liście

    1 pęczek
  • buraki czerwone

    2 szt
  • ogórek sałatkowy

    2 szt
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • koper świeży

    1 pęczek
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    1/2 litra
  • bulion warzywny

    300 ml.
  • jaja na twardo

    5 szt
  • pieprz biały Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki obierz, pokrój w kostkę i gotuj 10 minut w bulionie warzywnym. Botwinkę oczyść, pokrój i dodaj do buraków. Do miękkich buraków i botwinki daj sok z cytryny. Ogórki obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę i dodaj do chłodnika. Dwa ugotowane jajka obierz, białka pokrój w kostkę a żółtka dodaj do jogurtu i dokładnie rozetrzyj. Szczypiorek, koperek posiekaj. Wszystkie składniki dodaj do chłodnika. Dopraw solą i pieprzem. Zupę wstaw do lodówki na 30 minut. Podawaj z ćwiartkami jajek.

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Malgorzata549

03.05.2016 09:04
pyszny pomysł :)

Klausia

03.03.2016 20:48
mam ochotę :)

IwonaKa

17.02.2016 14:13
uwielbiam taki chłodnik

Wafelek2601

14.10.2014 10:05
mój ulubiony

Grażyna13

18.07.2014 21:25
Ale bym zjadła :)

Adam/ZUB3R

31.05.2014 23:05
wygląda smacznie

gusia1000

25.05.2014 14:05
Idealny na upały.

BernadettaP

24.05.2014 09:14
Mój ulubiony chłodnik, choć najbardziej smakuje mi na samych nabiale bez wywaru.

iziona

24.05.2014 07:40
Kolorek sam zachęca do spróbowania :)

Magula

23.05.2014 10:34
Wygląda rewelacyjnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat