Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy przekładaniec

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 4 szt
mąka 1 szkl
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
budyń śmietankowy 3 opak
smietana 18% 2 kubeczki
galaretka agrestowa 1 opak
galaretka truskawkowa 1 opak
delicje 2 paczki
sok owocowy przecierowy 3 banan, jabłko, kiwi

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy przekładaniec

Biszkopt
ubijamy białka z cukrem na sztywną pianę, gdy jest ubita dodajemy po jednym żółtku. Na koniec dajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając. Pieczemy w 170 stop. C 20 minut.
Masa
budynie rozpuścić w 1,5 szkl soku, pozostały sok zagotować, wlać budynie i chwilę gotować. Śmietanę dobrze schłodzić, galaretkę agrestową rozpuścić w 1 szkl wody. Galaretkę truskawkową przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubić, dodać galaretkę agrestową.
Składanie ciasta
biszkopt + masa + delicje + pianka agrestowa + tężejąca galaretka truskawkowa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola28a 03.04.2011 14:52
super
gusia1000 30.03.2011 15:08
Zachwycam się tym ciastem.
Mysiunia 27.03.2011 16:10
smaczne ciacho
Smakosz6 20.09.2010 15:45
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak