Kolorowy przekładaniec

Kolorowy przekładaniec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • jajka

    4 szt
  • mąka

    1 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • masa

  • budyń śmietankowy

    3 opak
  • smietana 18%

    2 kubeczki
  • galaretka agrestowa

    1 opak
  • galaretka truskawkowa

    1 opak
  • delicje

    2 paczki
  • sok owocowy przecierowy

    3 banan, jabłko, kiwi
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt
ubijamy białka z cukrem na sztywną pianę, gdy jest ubita dodajemy po jednym żółtku. Na koniec dajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając. Pieczemy w 170 stop. C 20 minut.
Masa
budynie rozpuścić w 1,5 szkl soku, pozostały sok zagotować, wlać budynie i chwilę gotować. Śmietanę dobrze schłodzić, galaretkę agrestową rozpuścić w 1 szkl wody. Galaretkę truskawkową przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubić, dodać galaretkę agrestową.
Składanie ciasta
biszkopt + masa + delicje + pianka agrestowa + tężejąca galaretka truskawkowa

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wiola28a

03.04.2011 14:52
super

gusia1000

30.03.2011 15:08
Zachwycam się tym ciastem.

Mysiunia

27.03.2011 16:10
smaczne ciacho

Smakosz6

20.09.2010 15:45
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat