Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z pianką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szkl
galaretka cytrynowa 2 opak
sok pomarańczowy 1 l w kartonie
budyń śmietankowy 2 opak
cukier 2 łyżki
mąka 4 łyżki
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 4 łyżki
delicje 2 paczki
bita śmietana 2 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z pianką

BISZKOPT
Ubijamy białka z cukrem na sztywno .
Gdy piana jest ubita, dodajemy po jednym żółtku i makę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając.
Pieczemy 20 minut w 175 st.

Gotowy biszkopt przekroić na pół.
Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Śnieżki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Do ubitej śnieżki dodajemy, tężejące galaretki.
Budynie rozmieszać w połowie soku pomarańczowego z kartonu.
Resztę soku zagotować z cukrem, na gotujący sok wlać, masę budyniową, zagotować.
Na biszkopt wylać połowę gorącej masy budyniowej, na masie ułożyć delicje.

I znów wylać resztę masy, przykryć drugą połową biszkoptu.
Na ciasto wyłożyć piankę cytrynową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 04.08.2011 12:17
Ale cudeńko:)
gusia1000 30.03.2011 15:06
Znakomita prezencja.
Tetiana 02.12.2010 22:54
ładnie wygląda i musi być tez pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak