Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe szaszłyki z kulkami ziemniaczanymi

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 gram
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
przyprawa gyros 2 łyżki
olej 4 łyżki
ziemniaki 5 sztuk
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe szaszłyki z kulkami ziemniaczanymi

Mięso myjemy i kroimy w długie cienkie paski. Dodajemy przyprawy 4 łyżki oleju, mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki.Następnie mięso nakłuwamy na patyki do szaszłyków. Smażymy na złoty kolor ze wszystkich stron. Z ziemniaka wykrawamy małe kulki smażymy na złoty kolor w głębokim tłuszczu. Odsączamy z tłuszczu podjemy szaszłyki z ziemniakam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 08.06.2014 22:28
jaki pyszny obiadzik
pawlito 29.05.2014 09:57
dawno takich nie jadłem
Kejti 28.05.2014 08:55
Ulubiony obiad mojego syna :-)
gibli 22.05.2014 10:53
świetnie wyglądają te szaszłyki:)
w mojej kuchni 22.05.2014 09:00
moje smaki w tej potrawie...
Jusiaa 21.05.2014 22:57
Kuleczki są super
Jadwiga/Jaga85 21.05.2014 22:15
ja również lubię te kulki:)
Magula 21.05.2014 22:08
Uwielbiam te kuleczki, są pyszne
IlonaAlbertos 21.05.2014 21:53
Smakowicie wyglądają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak