Ozorki w sosie śliwkowym

Ozorki w sosie śliwkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ozorki wieprzowe

    3 szt
  • cebula

    0,5 szt
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 łyżeczka
  • suszone śliwki

    3-4 szt
  • kolorowy pieprz

    kilka ziaren
  • natka z selera

    1-2 liście
  • liście pora

    2-3 szt
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ozorki oczyścić odciąć ślinianki i obgotować ok 15 min, odlać pierwszą wodę .
Zalać wrzątkiem, dodać cebulę, pieprz i vegetę i gotować do miękkości .. wyjąć z wywaru zdjąć skórkę i pokroić w plastry..
Wywar przecedzić dodać namoczone wcześniej i pokrojone na drobno śliwki pogotować ok 10 min..
po czym zmiksować blenderem.. Dodać pokrojone ozorki i posiekany por i seler..
Dusić jeszcze ok 15 min pod przykryciem. a w międzyczasie przygotować z masła i mąki rumianą zasmażkę..
dodać do niej trochę wywaru.. dobrze wymieszać i wlać do ozorków..
Podawać z kaszą jęczmienną i dowolną surówką.. lub mizerią.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

angelika14

06.06.2011 19:55
nigdy nie jadłam ale wygląda ciekawie

Smakosz6

20.04.2011 09:12
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

romanrafal

08.03.2011 15:43
ciekawe ale apetyczne

ewelina/bunia

25.09.2010 20:44
nigdy nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat