Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • masło

    1 łyżka
  • jagody

    50 dag
  • woda

    1 (wrząca)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki na ciasto zalać wrzątkiem i wymieszać drewnianą łyżką.Gdy ciasto trochę przestygnie, wyrobić ręką, aż będzie elastyczne. Ciasto nie klei się do stołu, nie trzeba więc podsypywać mąką.Szklanką wykrawać kółka i kłaść do środka jagody(wcześniej umyte i wysuszone). Mocno skleić brzegi.

Gotować w osolonej wodzie około 5- 8 minut. Gdy pierogi wypłyną gotować jeszcze przez 3minuty.

Pierogi z jagodami najlepiej polać naturalnym jogurtem, lub śmietaną wymieszaną z cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SmakolykiJoanny

14.07.2013 08:37
Uwielbiam pierogi z jagodami :)

IZABELA29

15.04.2011 12:15
pysznie ,ale zjadłabym gdyby ktoś mi zrobił.

rosik93

30.01.2011 15:42
super

rosik93

30.01.2011 15:42
super

cukiereczek

04.08.2010 08:08
Ciasto faktycznie się nie klei, ale odrobina mąki do posypanianie zaszkodzi.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat