Zupa z fasolki szparagowej na boczku

Zupa z fasolki szparagowej na boczku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kostka

    2 szt
  • ziemniaki

    1 kg
  • cebula biała

    2 szt
  • słonina

    5 dag
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • pietruszka zielona

    do smaku
  • śmietana słodka

    10 ml
  • fasola szparagowa

    75 dag
  • boczek

    30 chudy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek gotować w 1,5l bulionu przez 40 minut. Fasolę pokroić na mniejsze kawałki. Ziemniaki pokroić, ale nie za drobno. Cebulę pokroić w kostkę. Dodać do boczku. Dodać sól i pieprz. Gotować pod przykryciem. Słoninę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na chrupko. Wyjąć boczek z bulionu i pokroić w kostke. Dodać do garnka. Doprawić zupę kucharkiem i dodać śmietanę.
Bezpośrednio przed podaniem dodać słoninę i pietrzuszkę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

monisia1977

15.09.2010 06:43
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat