Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA PIASKOWA

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2
mąka ziemniaczana (mozna zmieszać z tortową) 3/4 szklanki
cukier 1/2 szklanki
masło 1/2 kostki
cukier waniliowy 1 opakowanie
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA PIASKOWA

Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać cukier waniliowy, proszek do pieczenia i przesiana mąkę. Dokładnie wymieszać. Tłuszcz roztopić i schłodzić. Wlać cienkim strumieniem do masy. Białka ubić na sztywna pianę, połączyć z ciastem. Oddzielić 1/3 ciasta i dodać kakao.
Wlać do wysmarowanej tłuszczem formy. Ciasto z kakaem na końcu.
Piec około 30 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 06.06.2012 08:08
kapitalna
iwona332 12.07.2011 11:17
super
Barbara55 08.06.2011 15:58
fajna babka choć piaskowa
kielcok1 15.05.2011 17:44
babkom nie odmawiam
rakow2
rakow2 10.02.2011 15:02
fajna babka
sylwiachmiel 27.08.2010 22:38
APETYCZNA
Krzysztof42 16.08.2010 13:06
lubię babki
iwa643 24.05.2010 07:34
mi nie wyszła spróbuje ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak