Zupa fasolowa po serbsku

Zupa fasolowa po serbsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała fasola

    50 dag
  • majeranek Prymat

    3 łyżeczki
  • cebula biała

    2 szt
  • por (biała część)

    50 dag
  • sól

    do smaku
  • śmietana 30%

    10 ml
  • liść laurowy

    2 szt
  • kostka rosołowa

    3 szt
  • boczek

    40 tłusty
  • papryka zielona

    2 po dwie z każdego koloru
  • papryka żółta

    2 po dwie z każdego koloru
  • papryka czerwona

    2 po dwie z każdego koloru
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę namoczyc na 12h w 1,5l wody. W tej samej wodzie ugotować fasolę (ok.100 min) na malym ogniu. Gotować wraz z boczkiem i przyprawami.
Dodać cebulę pokrojoną w kostkę.
Warzywa oplukać i pokroić w cienkie paski i dodać do zupy.
Zupę doprawić kostkami, solą i pieprzem. Wyłowić przyprawy, najlepiej wcześniej gotować je w woreczku z materiału.
Słodką paprykę wymieszać z octem i śmietaną i dodać do zupy. Boczek wyjąć i pokroić w kosteczkę. Dodać z powrotem do zupy.
Doprawić tak aby była pikantna.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

monisia1977

14.09.2010 10:18
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat