Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa po serbsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała fasola 50 dag
Majeranek suszony Prymat 3 łyżeczki
cebula biała 2 szt
por (biała część) 50 dag
sól do smaku
śmietana 30% 10 ml
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kostka rosołowa 3 szt
boczek 40 tłusty
papryka zielona 2 po dwie z każdego koloru
papryka żółta 2 po dwie z każdego koloru
papryka czerwona 2 po dwie z każdego koloru

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa po serbsku

Fasolę namoczyc na 12h w 1,5l wody. W tej samej wodzie ugotować fasolę (ok.100 min) na malym ogniu. Gotować wraz z boczkiem i przyprawami.
Dodać cebulę pokrojoną w kostkę.
Warzywa oplukać i pokroić w cienkie paski i dodać do zupy.
Zupę doprawić kostkami, solą i pieprzem. Wyłowić przyprawy, najlepiej wcześniej gotować je w woreczku z materiału.
Słodką paprykę wymieszać z octem i śmietaną i dodać do zupy. Boczek wyjąć i pokroić w kosteczkę. Dodać z powrotem do zupy.
Doprawić tak aby była pikantna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 14.09.2010 10:18
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak