Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Okoń morski ze szparagami z grila

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

okoń 2 sztuki
szparagi zielone
szparagi białe
oliwa
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
przyprawa do potraw Kucharek
Czosnek suszony Prymat
czosnek ząbki 4
masło
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Okoń morski ze szparagami z grila

Wypatroszone okonie dokładnie myjemy i osuszamy. Nacieramy pieprzem, kucharkiem, i przyprawą do ryb. Skrapiamy sokiem z cytryny. Do środka wkładamy masło i pokrojony czosnek. Szparagi białe obieramy, zielone nie. Skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy pieprzem.
Grillujemy!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 28.05.2016 22:47
Rewelacyja rybka!
Seba 25.05.2014 20:23
bardzo fajny przepis
erym 20.05.2014 21:50
pieknie wyglada, mam okonia moze go podobnie przyrzadze...
Edith85 20.05.2014 10:47
wygląda rewelacyjnie, nie odmówiłabym takiego dania
berys18 20.05.2014 09:33
wspaniała rybka
Niki22 19.05.2014 23:50
lubię taką rybkę pycha ;)
Konczi 19.05.2014 21:51
wygląda super
Jusiaa 19.05.2014 20:04
Wygląda świetnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak