Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka duszona z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
papryka 1/4 sztuka
cebula 1 sztuka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
natka pietruszki 1 łyżka
sól
pieprz
mąka 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka duszona z warzywami

Mięso porcjujemy, doprawiamy. Warzywa kroimy w drobną kostkę, lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dusimy n niewielkim ogniu około 60 minut (można także zapiec). Kiedy wszystko będzie już miękkie \"podbijamy\" mąką i śmietaną. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 06.01.2012 12:17
apetyczne
Marzena40 16.12.2010 08:49
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak