Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą i warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron łazanki 200 dag
kapusta kiszona 30 dag
marchew 2 szt.
pietruszka 1 szt.
cebula 1 szt.
olej do smażenia 2 łyżki
szczypiorek wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą i warzywami

Kapustę ugotować, odcedzić i drobno pokroić. Marchew, pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na tłuszczu i dodać starte jarzyny. Dusić do miękkości - pod koniec posolić .
W międzyczasie ugotować i odcedzić łazanki.
Gotowy farsz wymieszać z łazankami , doprawić do smaku i chwilę poddusić w garnku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 16.09.2016 22:17
pysznosci, lubie takie obiadki
paniusiaewa 13.09.2016 12:18
ja nie dodaję marchwi. Tylko kapusta, podsmażona cebulka i trochę pokrojonego, podsmażonego boczku dla smaczku.
Malgorzata549 08.05.2015 09:56
pyszności :)
romanrafal
romanrafal 28.12.2014 19:59
bardzo dobre
paula99926 15.11.2014 17:23
Wyglądają bardzo smacznie
gacopierz23 24.07.2014 18:21
ja robię ze słodką kapustą czas wypróbować Twój przepis
Jodaj 30.06.2014 20:22
dzisiaj jadłam , pyszne :)
Ela15 05.06.2014 07:30
lubię łazanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak