Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta na śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

głowka kapusty 1 szt
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
szczypior 1 pęczek
koperek 2 pęczki
masło 1 łyżka
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta na śmietanie

Kapustę umyć, poszatkować na drobno, zalać wodą i doprowadzić do zagotowania następnie odcedzić wrzątek i ponownie zalać wodą lub bulionem ok. 1 litra i gotować na wolnym ogniu. Na patelnię dać masło i cebulę drobno pokrojoną, następnie pokroić szczypior i dorzucić do cebuli cały czas dusić a na końcu dać pokrojony 1 pęczek kopru i śmietanę. Chwilkę wszystko razem dusić , następnie wrzucić do kapusty i gotować . Marchewkę obrać i zetrzeć na drobnej tarce, wszystko razem wymieszać, posolić do smaku, przyprawić pieprzem i na koniec dać świeży pęczek kopru. Smacznego;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak