Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z cynamonem i rodzynką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
mleko 300 ml
masło 15 g
żółtko jajek 2 szt
cukier 50 g
cukier waniliowy 1 szt
cynamon Prymat 1 łyżeczka
mąka pszenna 30 g
mąka ziemniaczana 25 g
rodzynki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z cynamonem i rodzynką

Kroki postępowania

1
Gotujemy budyń z : 100 ml mleka zagotowujemy z masłem, cukrem i cukrem waniliowym w garnuszku.

W miseczce dokładnie łączymy ze sobą resztę mleka, żółtka, sól, cynamon i obie mąki. Wlewamy składniki z miseczki na gotujące się mleko i szybko mieszamy, aby nie powstały grudki. Pozostawiamy budyń do przestygnięcia.
Krok 1 - Babeczki z cynamonem i rodzynką foto
2
W tym czasie kroimy ciasto francuskie ma kwadraty (12-14 kawałków)
Krok 2 - Babeczki z cynamonem i rodzynką foto
3
Układamy je w foremkach do muffinek, nakładamy po łyżce budyniu. Zapiekamy 15 minut w temp. 180C Do gotowych babeczek wciskamy rodzynki.
Krok 3 - Babeczki z cynamonem i rodzynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak