Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grilowany łosoś

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 250 g
sok z cytryny 1 szt
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Grilowany łosoś

Łososia - ja kroję z fileta,ale mogą być dzwonki-umyć i pokroić na 2 kawałki.Każdy skropic sokiem z cytryny.Przyprawić solą i pieprzem.
Przed ułozeniem na grilu ruszt delikatnie przesmarowac oliwą (jeśli na patelni grilowej -patelnię przesmarować oliwą)
Grilujemy z jednej strony ,aż ryba do połowy bedzie ścięte i obracamy na drugą stronę.
Gotowa rybke podajemy z ziemniaczkami lub pieczywkiem i sałatką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 22.05.2014 21:17
pyszna rybka
Kejti 21.05.2014 21:06
Super obiad,uwielbiam łososia :-)
Renata9 19.05.2014 20:12
pyszne jedzonko
IKrakowianka 18.05.2014 19:26
świetna rybka
jasiek 18.05.2014 18:29
idealny sposób na rybę
Wiesława1 18.05.2014 18:11
lubie łososia z grila
Luki 18.05.2014 18:06
Uwielbiam grilowane rybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak