Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baleron z piersi kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt.
jajko 2 szt.
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
czosnek 4 szt.
majonez 2 łyżki
majeranek 1 łyżka
udka kurczaka całe 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Baleron z piersi kurczaka

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Udka należy od skóry i kości od skubać a następnie po kroić. Wrzucamy wszytko do miski, dodajemy przyprawę kucharek, majeranek i sól, pieprz.
Krok 1 - Baleron z piersi kurczaka foto
2
Dodajemy majonez i jajka.
Krok 2 - Baleron z piersi kurczaka foto
3
Całość mieszamy około 15 minut łyżką. Całość musi być dobrze wymieszana.
Krok 3 - Baleron z piersi kurczaka foto
4
Blaszkę przykrywamy papierem i na sam spód wyścielamy skóra z udek. Cały farsz wlewamy. Pieczemy około 1 godz. pod przykryciem foliowym w 180C. a następnie bez przykrycia około 10 minut. Całość musi przestygnąć. Następnie nadaje się do spożycia.
Krok 4 - Baleron z piersi kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak