Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dressing orzechowy do sałat

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 1 szkl.
olej rzepakowy 1/2 szkl.
sok z cytryny 1 szt.
miód 1/2-1 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat szczypta
Pieprz czarny Prymat w młynku szczypta

Porada

dressing idealny do sałat, w sam raz do potraw grillowych

Przepis i sposób przygotowania na: Dressing orzechowy do sałat

Wyłuskane orzechy drobno siekamy, zalewamy olejem i podgrzewamy.
Pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Najlepiej pozostawić na noc.
Następnie przecedzamy oliwę przez sitko.
Do zimnej oliwy, cały czas mieszając trzepaczką, dolewamy stopniowo sok z cytryny.
Dodajemy także miód i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy do sałatek na bazie sałat.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak