Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa rolada w panierce serowej
Cebulę ,marchewkę obieramy i kroimy drobno ,do tego dodajemy pokrojony w kostkę boczek i kiełbasę ,dodajemy natkę i mieszamy .
Rozgrzewamy patelnię i na suchą wrzucamy cały farsz ,musimy to lekko przesmażyć ,jakieś 5 min ,dodajemy wszystkie przyprawy oprócz soli .
Na każdy rozbity płat mięsa kładziemy porcję nadzienia i zwijamy w rulon ,każdy z wierzchu posypujemy tylko solą i zawijamy w folię spożywczą ,na dosłownie 20min ,mocno ściskamy i wkładamy do lodówki .
Po tym czasie mieso rozwijamy i panierujemy , nie musimy niczym spinać ,będzie się dobrze trzymało .
Ser ścieramy na grubych oczkach i mieszamy z mąką .
Jajko rozbełtujemy i zanurzamy w nim mięso , po czym w mące z serem .
Wrzucamy na rozgrzany głęboki olej i smażymy jakieś 7 min ,obracając by się piekło równomiernie .
Podajemy z ziemniaczkami i sałatką ,dekorujemy szczypiorkiem