Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Diabelskie szaszłyki Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

duże pojedyncze piersi kurczaka 3 sztuki
sos sojowy 5 łyżek
ocet ryżowy 2 łyżki
olej roślinny 2 łyżki
pędy bambusa z zalewy Tao Tao-posiekane 1 łyżka
papryczki chilli z zalewy Tao Tao-posiekane 2 sztuki
cebula biała 3 sztuki
boczek wędzony 1/2 kg
patyki do szaszłyków
papryka zielona 1 sztuka
imbir w zalewie 1 posiekany
olej sezamowy 1 łyżka
trawa cytrynowa 1 (z zalewy)
Grill przyprawa klasyczna Prymat 2 łyżki
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Diabelskie szaszłyki Eli

Umyte,osuszone ręcznikiem papierowym piersi kurczaka pokroić w dość dużą kostkę.Składniki marynaty wymieszać trzepaczką,połączyć z mięsem,wymieszać i włożyć do lodówki na całą noc.Patyki do szaszłyków moczyć kilka godzin w wodzie.Umyte,oczyszczone papryki,cebule i boczek pokroić w taką samą kostkę jak piersi.Na każdy szaszłyk brać dwa patyki i nadziewać na przemian mięso,cebulę,boczek i paprykę.Piec na grillu przez 30-35 minut smarując co jakiś czas marynatą przecedzoną przez sitko.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 17.05.2011 19:59
ach jak ja lubię takie jedzonko
Bart 31.01.2011 23:51
diabelskie czyli aż tak pikantne?
oliwkowa
oliwkowa 28.10.2010 21:11
uwielbiam bardzo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak