Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszek z porzeczkami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
cukier 3/4 szklanki
olej rzepakowy 150 ml
mąka pszenna 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 lyzeczka
czerwona porzeczka 300 g
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Puszek z porzeczkami

Kroki postępowania

1
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno,
Krok 1 - Puszek z porzeczkami foto
2
wsypać cukier i zmiksować do uzyskania sztywnej i lśniącej masy.
Krok 2 - Puszek z porzeczkami foto
3

Następnie dodawać kolejno żółtka, po każdym dokładnie miksując.
Olej wlewać cienką strużką, cały czas miksując
Krok 3 - Puszek z porzeczkami foto
4

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia,
Krok 4 - Puszek z porzeczkami foto
5
wsypać do masy i zmiksować na wolnych obrotach.
Krok 5 - Puszek z porzeczkami foto
6

Ciasto wyłożyć do blaszki wyłożonej papierem (18x28cm),
Krok 6 - Puszek z porzeczkami foto
7
posypać czerwonymi porzeczkami (użyłam mrożonych).
Krok 7 - Puszek z porzeczkami foto
8
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec 45 minut.
Krok 8 - Puszek z porzeczkami foto
9

Ostudzone ciasto posypać obficie cukrem pudrem
Krok 9 - Puszek z porzeczkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 24.05.2014 23:03
już nie mogę doczekać się świeżych porzeczek
as28 17.05.2014 21:55
mniam mniam
gosia1988 17.05.2014 21:44
super ciasto
anemon 17.05.2014 21:06
Rzeczywiście, wspaniale się prezentuje Twoje ciasto z owocami.
iziona 17.05.2014 19:20
Wspaniałe ciasto, uwielbiam takie letnie i owocowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak