Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2
mąka 10 dag
mleko 150 ml
woda gazowana 100 ml
jabłka 1-2
rodzynki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy

Podane składniki dokładnie ze sobą zmiksować. Dodać jabłka starte na tartce i rodzynki. Smażyć placuszki na złoty kolor z obu stron. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 26.08.2011 15:45
pycha
moniczka1 28.01.2011 15:57
pyszne
Iwusia 15.10.2010 19:09
Racuszki pychotka :)
IlonaAlbertos 11.10.2010 15:08
Uwielbiam racuchy, robię je bardzo często.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak