Pierogi z miętą

Pierogi z miętą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    70 dag
  • jajka

    2
  • sera białego

    50 dag
  • ugotowanych ziemniaków

    40 dag
  • garść listków mięty

    1
  • cebula

  • sól i pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki i jajek zagnieść ciasto dodając wodę aby nie było zbytnio twarde. Ser biały przecisnąć przez praskę podobnie zrobić z ziemniakami. Cebulę zeszklić na maśle i dodać do sera. Pokroić drobno miętę i też dodać. Całość dokładnie wyrobić doprawiając do smaku. powstałym farszem nadziewać pierogi. Gotować w lekko osolonej wodzie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Elżbieta15

17.04.2012 23:29
w lubelskim się tak robi, aż mi się przypomniał smak babcinych pierogów :)

IlonaAlbertos

16.12.2011 00:26
Muszą mieć bardzo interesujący smak.

szalonamariolka

20.07.2011 23:51
rewelacja

FAFIK

21.04.2011 13:22
Ciekawe, ciekawe...

zbysio

16.01.2011 19:27
uwielbiam pierogi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat