Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w zalewie imbirowo-musztardowej

2.0
(9)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Jeśli lubisz niebanalne smaki, z pewnością posmakują Ci te ogórki w zalewie imbirowo-musztardowej. W tym przepisie wyczuwalna nuta imbiru przeplata się z musztardą, razem tworząc pyszne połączenie.

Składniki:

ogórków zielonych 2 kg
soli 1 łyżka
octu 2 szklanki
Musztarda francuska Prymat 4 łyżki
cebuli 3 szt
cukru 15 dag
Imbir mielony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w zalewie imbirowo-musztardowej

Ogórki umyć, osuszyć, pokroić w grube plastry. Cebule obrać i pokroić w półplasterki. Wymieszać ogórki z cebulą i solą, a następnie odstawić na około 4 godziny.

Przygotować słoiki i napełnić je przygotowanymi wcześniej ogórkami. Zagotować ocet z cukrem, musztardą, mielonym imbirem oraz pozostałymi przyprawami. Ciepłą zalewą napełnić słoiki z ogórkami, tak aby wszystkie były przykryte. szczelnie zamknąć i pasteryzować około 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 25.08.2012 18:04
wystrzałowa zalewa. bardzo ciekawy jestem smaku :o)
IlonaAlbertos 08.04.2011 20:07
Wyglądają bardzo apetycznie. Zawsze robiłam z musztardą.
cichor 04.08.2010 10:02
pyszota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak