Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaglany sernik "kokosowa krówka"

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jaglana 50 g
mleko 250 ml
ser 500g mielony
mleko kokosowe 0,5 puszki
masa krówkowa 200 g
cukier 0,5 szklanki
jajko 3 szt
budyń waniliowy 1 op
herbatniki 13szt maślane
wiórki kokosowe 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Jaglany sernik "kokosowa krówka"

Kroki postępowania

1
Mleko wlać do garnuszka o grubym dnie, gdy się zagotuje wsypać kaszę jaglaną i gotować 18 minut, aż wchłonie całe mleko, od czasu do czasu mieszając. Wystudzić.
Krok 1 - Jaglany sernik "kokosowa krówka" foto
2

Do miski wrzucić serek, dodać mleczko kokosowe i masę krówkową.
Krok 2 - Jaglany sernik "kokosowa krówka" foto
3
Wsypać cukier i budyń, wbić 3 jajka.
Krok 3 - Jaglany sernik "kokosowa krówka" foto
4
Masę zmiksować do połączenia składników, nie ubijać za długo.
Do masy wrzucić ostudzoną kaszę jaglaną i ponownie zmiksować.
Krok 4 - Jaglany sernik "kokosowa krówka" foto
5

Formę (u mnie 18x28cm) wyłożyć papierem do pieczenia, następnie ułożyć herbatniki.
Krok 5 - Jaglany sernik "kokosowa krówka" foto
6
Wlać masę powoli. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i od razu zmniejszyć temperaturę do 160 stopni. Piec 45 minut. Wystudzić i schłodzić w lodówce.
Krok 6 - Jaglany sernik "kokosowa krówka" foto
7

Wiórki kokosowe zrumienić na suchej patelni, wystudzić.
Krok 7 - Jaglany sernik "kokosowa krówka" foto
8

Posypać schłodzony sernik, pokroić w kwadraty i podawać
Krok 8 - Jaglany sernik "kokosowa krówka" foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 09.05.2016 22:43
ależ fantastyczny przepis!
Mniam 17.05.2014 14:40
Serniczek pierwsza klasa! Ale bym taki zjadła.
kasienka23 17.05.2014 13:54
ciekawy serniczek!
Ola1984 17.05.2014 09:14
Bardzo apetycznie wygląda :)
Kuchenka 17.05.2014 00:36
rewelacja :)
Beata999 16.05.2014 22:28
Przepis ciekawy.
Stenka 16.05.2014 19:53
ciekawy przepis, coś innego
Adamorek 16.05.2014 19:50
ale smakołyk
Bernadeta1 16.05.2014 19:49
taki inny i na pewno smaczny
gosia1988 16.05.2014 19:45
smakowicie wygląda
IlonaAlbertos 16.05.2014 19:45
Smakowite ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak