Przepis i sposób przygotowania na: Musztardowe marynowane jajka
Kroki postępowania
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek.
jajko | 8 sztuk |
czosnek | 6 ząbków |
Gorczyca biała cała Prymat | 1 łyżeczka |
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat | 1 łyżeczka |
ziele angielskie | 6 ziarenek |
Liść laurowy suszony Prymat | mały kawałek |
Owoc jałowca cały Prymat | 6 ziarenek |
suszone pomidory z czosnkiem | 2 łyżeczki |
marchewka | 1 sztuka |
cebula | 1/4 sztuki |
woda | 1 szklanka |
ocet 10 % | 1/4 szklanki |
cukier | 1 czubata łyżka |
sól | 1 łyżeczka |
Musztarda sarepska Prymat | 5 łyżeczek |
olej | 1/3 szklanki |
Kurkuma mielona Prymat | 1/4 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: