Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos jajeczny do wędliny

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt.
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 5 łyżek
szczypiorek 1/2 szt.
chrzan 2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Podajemy do kanapek i wędlin.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos jajeczny do wędliny

Jajka gotujemy na twardo i obieramy z łupinki. Białko kroimy w kostkę a żółtko wrzucamy do miseczki. Szczypiorek kroimy drobno. Dodajemy majonez z jogurtem i chrzanem. Całość mieszamy solimy i dodajemy pieprz. Jeśli sos ma być bardziej ostry należy dodać więcej chrzanu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 23.06.2014 11:46
mega pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak