Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorąca czekolada

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 480 ml
czekolada 50 gram
cukier 1 łyżka
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Gorąca czekolada

Do garnuszka wlać mleko, dodać połamaną czekoladę i cukier.
Podgrzewać na małym ogniu do zagotowania.
Odstawić z ognia i ubić krótko mikserem.
Wlać do dwóch szklanek. Ozdobić bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.09.2010 17:19
Pycha.
buksiak12 08.09.2010 16:56
smakowitość
buksiak12 08.09.2010 16:56
smakowitość
Dorota71 08.09.2010 16:34
mniam mniam
Dorota71 08.09.2010 16:34
doskonały przepis
Emilia22 08.09.2010 15:59
słodziutki przepis
Emilia22 08.09.2010 15:58
bardzo fajny przepis
MAŁGORZATA108 04.08.2010 16:25
Zamiast kostek czekolady używam sproszkowanej w torebkach.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak