Gorąca czekolada

Gorąca czekolada

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    480 ml
  • czekolada

    50 gram
  • cukier

    1 łyżka
  • bita śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnuszka wlać mleko, dodać połamaną czekoladę i cukier.
Podgrzewać na małym ogniu do zagotowania.
Odstawić z ognia i ubić krótko mikserem.
Wlać do dwóch szklanek. Ozdobić bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

16.09.2010 17:19
Pycha.

buksiak12

08.09.2010 16:56
smakowitość

buksiak12

08.09.2010 16:56
smakowitość

Dorota71

08.09.2010 16:34
mniam mniam

Dorota71

08.09.2010 16:34
doskonały przepis

Emilia22

08.09.2010 15:59
słodziutki przepis

Emilia22

08.09.2010 15:58
bardzo fajny przepis

MAŁGORZATA108

04.08.2010 16:25
Zamiast kostek czekolady używam sproszkowanej w torebkach.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat