Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka duszone Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1.2 kg
cebula biała 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
kostka mięsna 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
olej do smażenia
mąka pszenna 2 łyżki
żeberka wieprzowe kostka duszona sztuka
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 łyżka
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka duszone Eli

Umyte żeberka osuszyć ręcznikiem papierowym,pokroić na porcje i obsmażyć na gorącym oleju.Dodać posiekaną cebulę,przeciśnięty przez praskę czosnek,kostki,przyprawę do grilla,pieprz,liście laurowe,ziele angielskie i jeszcze chwilę smażyć.Podlać wodą i dusić żeberka do miękkości,co jakiś czas obracając i podlewając wodą.Miękkie żeberka wyjąć.Mąkę rozprowadzić wodą,wlać do sosu i chwilę gotować.Smacznego!

Ja podałam z dwoma rodzajami kasz i ogórkiem konserwowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 24.04.2011 19:15
pycha
ewelina/bunia 06.04.2011 19:19
super
wedith1 25.09.2010 17:31
Uwielbiam żeberka! Twoje danie wygląda apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak