Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane skrzydełka z farszem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełek z kurczaka 6 szt.
karczku 20 dag
cebuli 2 szt.
Kurczak panier do drobiu Prymat opakowanie
jajek 2 szt.
śmietany 18% 80 ml
oliwa do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane skrzydełka z farszem

Skrzydełka umyć, osuszyć i usunąć z nich kości nie naruszając jedynie lotki. Natrzeć wymieszanymi przyprawami (sól pieprz czarny, curry), przykryć folią do żywności i odstawić na minimum 12 godzin.

Farsz: karczek oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w dość drobna kostkę. Podsmażyć z piórkami cebuli i przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać z białkiem.

Gotowym farszem napełnić skrzydełka, a następnie panierować je obtaczając w roztrzepanych jajkach ze śmietaną i panierce do drobiu. smażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 30.01.2012 06:45
super
kotlet 17.10.2011 22:35
pyszności
ilka_86 19.09.2011 10:26
pyszne:)
Ela15 05.05.2011 12:42
super przepis
Karolina92 01.03.2011 19:42
interesujace :)
MAR3STA 10.01.2011 20:04
super wygladają!
IlonaAlbertos 28.11.2010 22:51
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak