Panierowane skrzydełka z farszem

Panierowane skrzydełka z farszem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełek z kurczaka

    6 szt.
  • karczku

    20 dag
  • cebuli

    2 szt.
  • KURCZAK - panier do drobiu

    opakowanie
  • jajek

    2 szt.
  • śmietany 18%

    80 ml
  • oliwa z oliwek

    do smażenia
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • przyprawa curry

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć, osuszyć i usunąć z nich kości nie naruszając jedynie lotki. Natrzeć wymieszanymi przyprawami (sól pieprz czarny, curry), przykryć folią do żywności i odstawić na minimum 12 godzin.

Farsz: karczek oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w dość drobna kostkę. Podsmażyć z piórkami cebuli i przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać z białkiem.

Gotowym farszem napełnić skrzydełka, a następnie panierować je obtaczając w roztrzepanych jajkach ze śmietaną i panierce do drobiu. smażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wiesława1

30.01.2012 06:45
super

kotlet

17.10.2011 22:35
pyszności

ilka_86

19.09.2011 10:26
pyszne:)

Ela15

05.05.2011 12:42
super przepis

Karolina92

01.03.2011 19:42
interesujace :)

MAR3STA

10.01.2011 20:04
super wygladają!

IlonaAlbertos

28.11.2010 22:51
Ciekawy przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat