Zupa szczawiowa Eli

Zupa szczawiowa Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion drobiowy

    3 litry
  • duże pęczki szczawiu

    2 sztuki
  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler średni

    1/4 sztuki
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • margaryna

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • przyprawa do zup Kucharek

    do smaku
  • jaja na twardo

    6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane warzywa i ziemniaki pokroić w kostkę,wrzucić do wrzącego bulionu i gotować do miękkości.Umyty szczaw obrać z łodyg i pokroić w paseczki.Dodać do warzyw,chwilę gotować i zmiksować razem z jarzynami i ziemniakami.W rondelku rozgrzać margarynę,dodać mąkę,przesmażyć(nie rumienić) dodać do zupy i chwilkę pogotować.Doprawić pieprzem i maggi do smaku.Podawać z jajkami ugotowanymi na twardo.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ziutula

16.07.2011 23:44
szczawiówkę mogę jeść często... a jajka są apetyczne na talerzu z zupką

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat