Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion drobiowy 3 litry
duże pęczki szczawiu 2 sztuki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler średni 1/4 sztuki
ziemniaki 3 sztuki
margaryna 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
jajko ugotowane na twardo 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa Eli

Obrane warzywa i ziemniaki pokroić w kostkę,wrzucić do wrzącego bulionu i gotować do miękkości.Umyty szczaw obrać z łodyg i pokroić w paseczki.Dodać do warzyw,chwilę gotować i zmiksować razem z jarzynami i ziemniakami.W rondelku rozgrzać margarynę,dodać mąkę,przesmażyć(nie rumienić) dodać do zupy i chwilkę pogotować.Doprawić pieprzem i maggi do smaku.Podawać z jajkami ugotowanymi na twardo.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 16.07.2011 23:44
szczawiówkę mogę jeść często... a jajka są apetyczne na talerzu z zupką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak