Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka obiadowa

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 40 dag
marchew 1 sztuka
kukurydza w puszce 1 sztuka
majonez 2 łyżka
koperek
jogurt naturalny 3 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka obiadowa

Majonez mieszamy z jogurtem lub śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Możemy również wlać odrobinę białego octu winnego.

Kapustę drobno siekamy.

Marchew obieramy, płuczemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kukurydzę odsączamy z zalewy, a koperek drobno siekamy.

Do kapusty dodajemy pozostałe warzywa oraz sos majonezowy. Dokładnie mieszamy.

Sałatkę podajemy 10-15 minut po przygotowaniu. W lodówce można ją przechowywać 2-3 dni, ale najlepsza jest kilkanaście minut po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 15.05.2014 13:21
bardzo mi się podoba :)
Aleksandra/Olcia 15.05.2014 09:01
super do obiadku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak