Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BRUKSELKA W SOSIE

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 1/2 kg
woda letnia 1/2 szklanki
śmietana 30-procentowa 1/3 szklanki
żółty ser 2 plasterki
serek topiony 1 kostka
mąka szczypta
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: BRUKSELKA W SOSIE

Gotujemy brukselkę w osolonej wodzie. Oddzielnie gotujemy wody 1/2 szklanki i dodajemy, zmniejszamy ogień i wlewamy śmietanę i wrzucamy żółty ser.Dodajemy serek topiony, szczyptę mąki i doprawiamy.
Danie doskonale pasuje jako dodatek do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 15.12.2011 21:51
smaczne
Magda60 15.12.2011 21:43
super
Barbara55 07.06.2011 17:07
dziwne
szajba2 04.06.2011 18:05
brukselki nie jadłem
kielcok1 14.05.2011 19:43
fajnie byłoby zjeść brukselkę w brukseli
berys18 06.04.2011 07:34
fajny przepis
berys18 06.04.2011 07:34
fajny przepis
Jaheira11 23.02.2011 23:11
jak dla mnie super:) uwielbiam brukselkę:)
Magdalena80 19.02.2011 20:00
wypróbuję:)
rakow2
rakow2 09.02.2011 16:41
brukselki nie znam, znam brukselę
IlonaAlbertos 01.02.2011 12:02
Ciekawy przepis.
basik00 05.01.2011 12:55
muszę wypróbowac :)
Zofia12 25.04.2010 20:29
Można użyć innego warzywa?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak