Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ser bałkański w szynce szwarcwaldzkiej.

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka parmeńska 150 g
ser feta 200
Bazylia suszona Prymat 1 szczypta
olej z orzechów włoskich 4 łyżki

Porada

Następnego dnia smakuje jeszcze bardziej :-)

Przepis i sposób przygotowania na: Ser bałkański w szynce szwarcwaldzkiej.

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy składniki. Ser kroimy na osiem paluszków o grubości 1 cm.
Krok 1 - Ser bałkański w szynce szwarcwaldzkiej. foto
2
Każdy paluszek zawijamy w plaster szynki szwarcwaldzkiej.
Krok 2 - Ser bałkański w szynce szwarcwaldzkiej. foto
3
Powstaje osiem paluszków.
Krok 3 - Ser bałkański w szynce szwarcwaldzkiej. foto
4
Każdy kroimy na pół.
Krok 4 - Ser bałkański w szynce szwarcwaldzkiej. foto
5
Posypujemy bazylią i zalewamy olejem z orzechów pistacjowych lub włoskich.
Smacznego :-)
Krok 5 - Ser bałkański w szynce szwarcwaldzkiej. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 13.08.2014 17:02
dobra przekąska
Ela15 13.06.2014 10:14
ładnie wygląda
gibli 19.05.2014 23:30
fajnie wygląda i pewnie nieźle smakuje:)
Bernadeta1 17.05.2014 13:54
bardzo smacznie wygląda
Smaczna_B 16.05.2014 15:56
uwielbiam takie połączenie , super!
gosia56 15.05.2014 14:04
na pewno pycha;)
agnieszka214 14.05.2014 20:48
fajna przekąska
Gabi44 14.05.2014 20:40
Smaczna przekąska.
Beata23 14.05.2014 17:28
musi być pyszny
Krzysztof15 14.05.2014 15:32
musi byc pyszny
krystyna330 14.05.2014 14:55
ale pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak