Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet truskawkowo-porzeczkowy z miętą

3.0
(17)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki świeże 20 dag
porzeczki czarne 15 dag
woda zimna 150 ml
cukier puder 15 dag
cytryna 1 sztuka
mięta liście pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet truskawkowo-porzeczkowy z miętą

Kroki postępowania

1
Truskawki obrać z szypułek umyć osuszyć i zmrozić w zamrażalniku,tak samo czarną porzeczkę-można użyć mrożonych owoców.
Krok 1 - Sorbet truskawkowo-porzeczkowy z miętą foto
2
Wodę zagotować z pudrem do gotującej wrzucić świeżą umytą miętę i zdjąć z ognia i zostawić do całkowitego wystygnięcia,po czym miętę wyjąć i wycisnąć
Krok 2 - Sorbet truskawkowo-porzeczkowy z miętą foto
3
Zmrożone owoce zmiksować z wyciśniętym sokiem z jednej cytryny wlać wodę miętową i zmiksować wszystko blenderem.
Krok 3 - Sorbet truskawkowo-porzeczkowy z miętą foto
4
Przelać całość do plastikowego pojemniczka i włożyć na co najmniej 3 godziny do zamrażarki.Podawaj ozdobione gałązkami świeżej mięty i świeżych owoców. Pycha!
Krok 4 - Sorbet truskawkowo-porzeczkowy z miętą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 20.05.2014 00:18
musi być bardzo smaczny..bo wygląda zachęcająco
wyattearp 15.05.2014 09:36
pysznie wygląda
czekoladka_m 14.05.2014 13:15
Mniam:)) Już się nie mogę doczekać kiedy dojrzeją moje truskawki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak