Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa sałatka

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 30 dag
kukurydza w puszce 1 sztuka
pieczarki marynowane 1 słoik
jajko 5 sztuka
szynka 30 dag
majonez 5 łyżka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa sałatka

Ryż gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy, hartujemy zimną wodą.

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek. Kroimy wzdłuż na pół, każdą połówkę wzdłuż na 3 części, a następnie na cienkie talarki.

Kukurydzę odsączamy z zalewy.

Pieczarki kroimy na ćwiartki, a szynkę w cienką kostkę.

Do podanych wyżej składników dodajemy majonez, dokładnie mieszamy.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Wkładamy do lodówki na godzinę, podajemy schłodzoną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 14.05.2014 09:17
super smaczna sałatka
dodi 14.05.2014 09:01
bardzo lubię taka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak