Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JABŁECZNIK

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
jajko 4
margaryna 1/2 kostki
śmietana 18-procentowa 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżka
cukier 3/4 szklanki
jabłka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: JABŁECZNIK

Wszystkie składniki wymieszać i wyrobić ciasto. Włożyć do lodówki na 1 godzinę. Podzielić na dwie części.
1 część wyłożyć na blachę na to utarte jabłka i położyć druga część.
Ubić białka i posypać grubym cukrem. Piec w gorącym piekarniku ok. 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 07.06.2011 17:06
fajne ciasto
kielcok1 13.05.2011 19:22
to lubię
patelka 31.08.2010 16:33
super przepis
Krzysztof42 16.08.2010 13:05
jabłecznika nigdy nie odmawiam
jolek9 21.07.2010 21:54
bardzo lubię jabłeczniki. Mniam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak