Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pappardelle ze szpinakiem i kozim serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

semolina 150 gram
szpinak mrożony 300 gram
pieczarki 300 gram
ser kozi 150 gramy
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
suszone pomidory 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pappardelle ze szpinakiem i kozim serem

Kroki postępowania

1
Pieczarki myje i kroje w plasterki i na patelnie podsmażam na oleju rzepakowym

Dodaje szpinak mrożony i mieszam do rozpuszczenia, smażę razem z pieczarkami.


Krok 1 - Pappardelle ze szpinakiem i kozim serem  foto
2
Dodaje przyprawy do smaku.

Krok 2 - Pappardelle ze szpinakiem i kozim serem  foto
3
Na końcu dodaje ser kozi , mieszam .



Teraz wychodzi głębia smaku , dodajemy ugotowany makaron i wychodzi przepyszne danie.
Krok 3 - Pappardelle ze szpinakiem i kozim serem  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 13.05.2015 10:04
smakowite, aż ślinka leci na coś takiego:)
mysza75 14.05.2014 10:24
ale by się zjadło mniam
sylwia_sl 13.05.2014 21:43
Aż ślinka cieknie :) bardzo apetyczne danie !!!
Monika-twin 13.05.2014 18:43
Fajne danie.
norweska20 13.05.2014 18:11
apetyczna propozycja
Joannasz3190 13.05.2014 16:39
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak