Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica ze szparagami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Podstawowe

jajko 4-6 szt
szparagi zielone 5-6 łodyg
masło
pomidor

Przyprawy

sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica ze szparagami

Kroki postępowania

1
Szparagi umyć, odłamać twarde końcówki i ugotować na parze i od razu przełożyć do baaardzo zimnej wody. Pokroić na 1-2 cm kawałki. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła, wrzucić odcedzone, pokrojone i obgotowane szparagi.
Krok 1 - Jajecznica ze szparagami foto
2
Smażyć 1-2 minuty, wbić jajka i smażyć do momentu aż jajecznica będzie gotowa. Przed podaniem posolić i oprószyć pieprzem.
Krok 2 - Jajecznica ze szparagami foto
3
Podać z ćwiartkami pomidora lub pomidorkami koktajlowymi.
Krok 3 - Jajecznica ze szparagami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 27.05.2014 14:13
pyszne śniadanko
Joannasz3190 13.05.2014 16:39
Super pomysł :)
Sroczka 13.05.2014 16:24
Lubię jajecznicę z zielonymi szparagami.
gosia56 13.05.2014 16:01
na pewno pyszna;)
Marta1986 13.05.2014 14:39
pyszne mniam
Jadwiga/Jaga85 13.05.2014 14:31
Smacznie i prosto!
Adamorek 13.05.2014 14:16
idealne śniadanie
Edith85 13.05.2014 12:35
pyszne lekkie śniadanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak