Sposób przygotowania

FRYTKI:
Bataty obrać, w misce wymieszać razem z przyprawami oraz oliwą. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i piec frytki ok.20 minut.

RYBA:
Rybę opłukać i wysuszyć. Doprawić solą, pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny.
Przygotować ciasta naleśnikowe i smażyć na rozgrzanym oleju do rumianego koloru.

MAJONEZ:
Do pojemnika blendera dodać majonez (może być robiony samodzielne lub użyć ulubionego, ja użyłam domowego- przepis
w mojej księdze na majonez bazyliowy). Dodać skórkę z cytryny i świeże zioła. Całość zmiksować.

SAŁATKA:
Musztardę wymieszać z oliwą,sokiem z cytryny oraz miodem. Całość wymieszać.
Obraną marchewkę za pomocą obieraczki tworzyć cienkie paseczki. Rukolę wyłożyć na talerz, dodać marchew i przed
podaniem polać dressingiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patryska76

    Pięknie podane danie! Naprawdę świetne zdjęcia ;-)!
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    nie jadłam jeszcze batatów, ale wszystko razem wygląda świetnie :)
  • 1
    36267de07d33750bcec85f27c6d45727
    Opublikowano

    wyattearp

    super jedzonko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    rewelacja :)
  • 1
    2-kopiowanie-kopiowanie-kopiowanie-kopiowanie
    Opublikowano

    Gabi44

    Wspaniałe danie.
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    jeszcze nie jadłam z batatami ale wygląda obłędnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    w mojej kuchni

    i można zajadać ze smakiem..
  • 1
    363
    Opublikowano

    Kejti

    Chętnie skosztuję ,bosko się prezentują :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawlito

    fajnie się reprezentuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Piękne i pyszne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    danie na bogato

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !