Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 g
cebula 1 szt
masło 100 g
bulion 1 szkl
śmietana 150 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Pieczarki umyć i pokroić w kostkę lub plasterki.Masło wyłozyć na patelnię i na maśle podsmazyćcebulkę pokrojoną w kostkę i pieczarki.Dodać sól i pieprz.Gdy pieczarki już podsmażymy dolewamy bulion i chwilę dusimy.Na koniec dodajemy śmietanę i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 17.05.2014 00:22
często u mnie gości
BernadettaP 13.05.2014 21:57
Ja wolę taki prawdziwy pieczarkowy- bez bulionu. Przesmażone na maśle z cebulką pieczarki i śmietanka- niebo w gębie :)
Magula 13.05.2014 09:46
Do ziemniaczków jak znalazł
Luki 13.05.2014 08:19
Pyszny sos
kriko 13.05.2014 08:09
świetny sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak