Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski nadmorskie z kuchni litewskiej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
ziemniaki 1 kg
jajko 1 szt.
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski nadmorskie z kuchni litewskiej

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ugotowane ziemniaki zmielić, połączyć z utartymi ziemniakami wraz z jajkiem solą i pieprzem do smaku.
Krok 1 - Kluski nadmorskie z kuchni litewskiej foto
2
Następnie formować paluszki wielkości palca.
Krok 2 - Kluski nadmorskie z kuchni litewskiej foto
3
Smażyć powoli na głębokim tłuszczu około 15 minut. Po usmażeniu odsączyć na bibule i podawać do drugich dań. Smaczne są również polane masłem zagotowanym ze śmietaną i posypane pokruszonym białym serem z kminkiem.
Krok 3 - Kluski nadmorskie z kuchni litewskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 14.05.2014 01:00
można poeksperymentować
kasienka23 13.05.2014 17:34
ciekawe danie!
Lidzia 13.05.2014 06:36
Bardzo dobre same z sosem lub do mięska.
Katarzyna/kate1980 12.05.2014 22:30
super przepis
agnieszka131919 12.05.2014 21:39
na pewno przepyszne
ao_12 12.05.2014 21:26
super kluseczki :)
Sroczka 12.05.2014 20:52
Fajne te kluseczki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak