Jajka panierowane

Jajka panierowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 szt
  • bułka tarta

    1 szk
  • olej

    do głębokiego smażenia
  • sól do smaku

  • ocet

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jajka panierowane
Do gotującej się wody z solą i octem, wrzucam pojedynczo, bardzo delikatnie jajka, wbijam je powoli z bliskiej odległości, każde jajko gotuję 3 minuty na wolnym ogniu.
Krok 2 - Jajka panierowane
Jajka po ugotowaniu, wyciągam na talerz, odcedzam z nadmiaru wody.
Krok 3 - Jajka panierowane
Następnie jaja panieruję w jajku i bułce, uważając aby ich nie uszkodzić, muszą być w całości.
Krok 4 - Jajka panierowane
Wszystkie panierowane jajka odkładam, a w garnku rozgrzewam olej.
Krok 5 - Jajka panierowane
Jajka smażę w gorącym tłuszczu z każdej strony do zrumienienia się.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gacopierz23

15.06.2014 22:17
dobry pomysł

Małgorzata9

15.05.2014 18:43
tak jeszcze nie jadłam

David

13.05.2014 14:12
super pomysł na jajka

kasienka23

12.05.2014 18:38
pomysłowe danie!

Gracer

12.05.2014 17:52
bardzo fajny pomysł

Pyszota

12.05.2014 17:51
super pomysł

Lidzia

12.05.2014 17:41
Wyglądają smakowicie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat