Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny piaskowe pieczone w formie sliikonowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto na muffiny

mąka ziemniaczana 1 szklanka
mąka tortowa 1 szklanka
cukier 1 szklanka
jaja 4 szt
olej 1 szklanka
sok z pomarańczy 1 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
żurawina suszona 100 gram

Lukier

cukier puder 200 gram
kakao 2 łyżki
sok z pomarańczy 4 łyżki
kolorowa posypka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny piaskowe pieczone w formie sliikonowej

Kroki postępowania

1
Miksujemy jaja z cukrem na puch.
Krok 1 - Muffiny piaskowe pieczone w formie sliikonowej  foto
2
Dodajemy sok z jednej pomarańczy.

Krok 2 - Muffiny piaskowe pieczone w formie sliikonowej  foto
3
Mąki obydwie przesiewamy i dodajemy z proszkiem do pieczenia .
Krok 3 - Muffiny piaskowe pieczone w formie sliikonowej  foto
4
Dodaję olej
Krok 4 - Muffiny piaskowe pieczone w formie sliikonowej  foto
5
Do formy przekładam ciasto tak do połowy.

Krok 5 - Muffiny piaskowe pieczone w formie sliikonowej  foto
6
Kładę żurawinę .
Krok 6 - Muffiny piaskowe pieczone w formie sliikonowej  foto
7
Piekę 25 minut w 170 stopniach.

Krok 7 - Muffiny piaskowe pieczone w formie sliikonowej  foto
8
Muffiny ostygną , polewamy je lukrem i posypujemy posypką czekoladową.
Krok 8 - Muffiny piaskowe pieczone w formie sliikonowej  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 14.05.2014 00:20
no ciekawie , trzeba się skusić
monika141 13.05.2014 09:08
pyszne babeczki
mirosława4 12.05.2014 19:05
apetyczne !!
cukiereczek 12.05.2014 18:32
bardzo apetyczne
Gracer 12.05.2014 17:53
bardzo ładnie wyglądają
Pyszota 12.05.2014 17:52
pyszne muffinki
Alex_M 12.05.2014 17:33
super babeczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak